Lesideeën | Activiteiten voor Kinderen met Zelfvertrouwen en Lichaamsimago
Niet beschikbaar
- Dit product is beschikbaar in:
- Verenigde StatenBezoek website
Leeftijden: 9-14 jaar
Duur: 45 minuten
Wat heb je nodig: wit bord of flip-over en markers
Bronnen: Nieuwsbrief Gezonde gezinnen
Het is belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd te leren wat een positief lichaamsbeeld is. Kinderen moeten opgroeien en nadenken over wat hen uniek maakt, in plaats van zichzelf voortdurend te vergelijken met anderen. Probeer deze activiteiten over zelfvertrouwen en lichaamsbeeld, ontworpen voor leerlingen van de basisschool tot de middelbare school.
Overzicht Lesplan Eigenwaarde
Deze les helpt jongeren nadenken over de boodschappen die ze krijgen en geven (ook aan zichzelf) over persoonlijke waarde en waarde. Ze leren stappen die ze kunnen nemen om zich zelfverzekerd en goed over zichzelf te voelen.
Opmerkingen voor de Docent
Voordat u dit lesplan begeleidt, kunt u de volgende informatie over eigenwaarde doornemen. Deze feiten kunnen met de jongeren gedeeld worden tijdens de discussies.
1. Eigenwaarde is hoe je je voelt over jezelf. Deze gevoelens kunnen veranderen als dingen in je leven veranderen, zoals naar een nieuwe school gaan of een broer of zus worden.
2. Eigenwaarde kan positief zijn (je houdt van jezelf, respecteert jezelf en vertrouwt erop) of negatief (je voelt je onzeker en hulpeloos).
3. Lichaamsbeeld maakt deel uit van het gevoel van eigenwaarde. Het is hoe je je voelt over hoe je eruit ziet. Lichaamsbeeld omvat ook hoe je denkt dat anderen je zien.
4. Een positief lichaamsbeeld hebben betekent dat je
- je prettig voelt in je lichaam en met hoe je eruitziet
- je goed voelt over de dingen die je lichaam kan doen
- je bevoegd voelt om goed voor je lichamelijke gezondheid te zorgen.
5. Het is normaal om te worstelen met je lichaamsbeeld, wie je ook bent, maar er zijn dingen die je kunt doen om jezelf te helpen je goed te voelen.
Inleiding
Vraag jongeren om te brainstormen over een lijst van manieren waarop mensen van elkaar verschillen. Denk hierbij aan fysieke verschillen (zoals kleur van de ogen) en niet-fysieke verschillen (zoals favoriete muzieksoorten). Maak een lijst op een whiteboard of flip-over. Dingen op de lijst kunnen zijn:
- voorkeur/afkeer
- vaardigheden (sommige mensen zijn goed in wiskunde, sommige in schrijven, sommige in kunst, sommige in sport, sommige in muziek, enz.)
- interesses
- lengte
- gewicht
- lichaamsbouw (slank, gespierd, etc.)
- teint
- haarkleur/type (steil, krullend, etc.)
- oogkleur
- voorkeuren
Wijs erop dat we sommige dingen kunnen veranderen door inspanning (door studeren, oefenen en leren), dat we sommige dingen niet kunnen veranderen (lengte, ras en wie onze ouders zijn) en dat sommige dingen in de loop van de tijd zullen veranderen (onze natuurlijke haarkleur, onze gewrichten en spieren en onze ervaringen).
Voor meer informatie, bezoek de Health Powered Kids website.
Lesideeën | Activiteiten voor Kinderen met Zelfvertrouwen en Lichaamsimago
- Gratis
Prijs en verzendkosten zijn indicatief. Klik op de koopknop om de exacte prijs te zien.