Lesidee | Gevoelensvoorspelling
Niet beschikbaar
- Dit product is beschikbaar in:
- Verenigde StatenBezoek website
Soms is het zonnig en rustig weer, terwijl er soms een storm op komst is. Net zoals we naar de weersvoorspelling kijken om beslissingen te nemen over hoe we ons kleden of hoe we onze dag doorbrengen, kunnen we naar onze gevoelsvoorspelling kijken om beslissingen te nemen over wat we nodig hebben of hoe we met anderen omgaan.
Verken gevoelens als het weer en voorspel je gevoelsvoorspelling.
Gevoelens Voorspellen:
- Nodig kinderen uit om te brainstormen over verschillende soorten weer.
Jongere kinderen kunnen zich richten op eenvoudige concepten: Zonnig, regenachtig, stormachtig, sneeuw, enz.
Oudere kinderen kunnen zich richten op gelaagde concepten: Bewolkt met kans op storm, enz.
- Nodig de kinderen dan uit om na te denken over welke gevoelens, emoties of sensaties verschillend weer kan vertegenwoordigen. Voorbeelden kunnen zijn:
Zonnige dag met heldere hemel - blij en geconcentreerd/energiek
Mistig - eenzaam
Regenachtig maar rustig - ontspannen
Bewolkt met kans op buien - overweldigd
- Vraag de kinderen tot slot na te denken over de volgende vragen:
Denk na over hoe je je voelt - zowel fysiek als emotioneel. Wat is je gevoelsvoorspelling? Schrijf/teken hoe deze voorspelling eruit ziet.
Denk na over hoe deze gevoelens onze dag kunnen beïnvloeden. Wat zou je nodig kunnen hebben of kunnen doen om door deze voorspelling te navigeren?
Denk na over hoe deze gevoelens de interactie met anderen kunnen beïnvloeden. Hoe zou je deze voorspelling met anderen kunnen delen?
- Bespreek met kinderen de onvoorspelbaarheid van emoties. Net als het weer kunnen we soms voorspellen hoe een dag eruit zal zien, terwijl het soms regent op een anders zo zonnige dag en we niet weten waarom.
- Creëer ruimte om met kinderen te praten over het belang van het verwelkomen van alle soorten weer (of gevoelens). Door onszelf toe te staan om emoties te verwerken, of we ze nu volledig begrijpen of niet, zijn we beter in staat om te bepalen hoe we erop reageren en kunnen we praktijken ontwikkelen die ons ondersteunen bij het omgaan met hoe een gevoelsvoorspelling er ook uitziet.
- Bespreek met kinderen hoe belangrijk het is om gezonde beslissingen te nemen om met emoties om te gaan of ze te beheersen in plaats van te proberen emoties te veranderen of te negeren. Moedig hen aan om na te denken over activiteiten die ze graag doen en hoe ze zich daarbij voelen. Voor sommigen kunnen dagboeken en mindful ademen het meest helpen om te reageren op stress of angst en voor anderen is dat sporten of zingen. Het vinden van de juiste hulpmiddelen voor onszelf helpt ons bij zelfregulatie en ondersteunt een gezonde communicatie met anderen.
Lesidee | Gevoelensvoorspelling
- Gratis
Action for Healthy Kids (AFHK) is een Amerikaanse non-profit organisatie opgericht in 2002. AFHK ondersteunt samenwerkingsverbanden tussen gezinnen en scholen die kinderen helpen zich zowel lichamelijk als geestelijk te ontwikkelen door middel van gezonde voeding, lichaamsbeweging en SEL.
Prijs en verzendkosten zijn indicatief. Klik op de koopknop om de exacte prijs te zien.